top of page
Music Sheets

BAS KITARA

A White Bass Guitar

Trajanje:

30 min  / teden - Program “MINI”

45 min / teden - Program “MIDI“

60 min / teden - Program “MAKSI”

Starost: od 7 let naprej

Učenje bas kitare za začetnike in tudi za profesionalce, ki bi radi svoje znanje nadgradili.  V glasbenem centru Gašper Rifelj se generacijsko ne omejujemo. Zato raznolike programe bas kitare ponujamo učencem vseh starostnih skupin, najsi bodo ti (bodoči) profesionalci ali ljubiteljski glasbeniki. Ker pa verjamemo, da je interpretacija glasbenih del le ena od možnih oblik muziciranja, spodbujamo kreativnost in spontano izražanje vsakega posameznika. Bas kitaro pri nas poučuje mentor, ki je svoje znanje pridobival na mednarodni šoli in se uril na tujih odrih. 

Mentor

Dejan Hudoklin

Bas kitara

Dejan Hudoklin je rojen leta 1989. V Novem mestu je začel igrati bas kitaro, ko je bil star 9 let in takoj pristal v otroškem narodno-zabavnem ansamblu Mačkoni, s katerimi je posnel 2. plošči in imel nastope po Sloveniji, Hrvaški, Italiji ter Švici. Po razhodu ansambla se je  začel zanimati za moderno glasbo. Zaradi talenta in zanimanja ga je oče vpisal v zasebno glasbeno šolo, kjer se je učil igranja pri Mateju Hotku  ter Joštu Drašlerju. Kmalu je začel koncertirati različnimi pop/rock skupinami iz Slovenije. Med tem časom je tudi igral s svetovno priznanim kitaristom Guthrie Govanom. 

 V svojih dvajsetih letih se je začel zanimati za jazz glasbo. Takrat je začel veliko koncertirati po Sloveniji z Rok Zalokar Triom, s katerimi so leta 2012 postali izbranci natečaja Radia Študent Klubski Maraton, leta 2014 pa so na tekmovanju Jazzon prejeli nagrado za najboljšo izvedbo ter kompozicijo. 

Leta 2013 je začel študij bas kitare na jazz oddelku akademije za glasbo Codarts v Rotterdamu, kjer sta bila njegova glavna profesorja Jeroen Vierdag ter Stefan Lievestro, občasno pa tudi Sean Fasciani in Glenn Gadum Jr. 

Na mojstrskih tečajih se je v Rotterdamu uril s svetovno priznanimi basisti kot so Michael League, Andres Rotmistrovsky, Panagiotis Andreou , Sharay Reed,... 

Igral je veliko po tujini, še posebno na Nizozemskem, z Mihael Hrustelj Triom se je udeležil turneje po Taiwanu, Franciji ter Nemčiji/Avstriji,… 

Trenutno koncertira po Sloveniji ter se udejstvuje kot studijski glasbenik pri raznih domačih in tujih projektih.

Projekti/sodelovanja:  Rok Zalokar Trio, Mihael Hrustelj Trio, Gašper Trček Kvintet, The Impact, Eargonauts, Quartzite, Albert Kerekeš & the Story Twisters, Janez Sagadin kvintet, Ferhat Öz, Guthrie Govan, Uranium Pills Project, 2B, Big Band Vojaškega orkestra, Jadranka Jura, Pero Lovšin, Vlado Kreslin, MoveMental, Rudolf Gas. Veronika Strnad, Jernej Zoran, Rebeka Dremelj, Gašper Rifelj, Špela Cesar, Gal Gjurin, Severa Gjurin.

Dobrodošli na ure bas kitare vsi, ki ste začetniki ali tisti, ki bi radi svoje igranje bas kitare izboljšali. 

DEJAN HUDOKLIM.jpg
bottom of page