White Brush Strokes

UMETNIŠKI TEČAJ ZA ODRASLE

Oil Painting

Skupina: do 8 ljudi

Trajanje: 90 minut / teden

"Razvijte svojo umetniško stran s slikanjem in risanjem."

 

Naš umetniški tečaj za odrasle je namenjen vsem, ki se želijo sprostiti skozi umetnost risanja in slikanja, naučiti osnov slikarskih tehnik, risanja in grafike ter razviti svojo ustvarjalnost. Na delavnicah se v sproščeni atmosferi, udeleženci spoznavajo tako s klasičnimi ter sodobnimi tehnikami. Dobrodošli so vsi, ki bi radi pridobili tovrstno znanje. 

Če vas zanima risanje in slikanje, ker ste ustvarjalni in umetniški tip človeka, si poglejte zakaj je ravno ta tečaj pravi za vas:

  • Risanje in slikanje sprošča.

  • Zbudili boste svojo ustvarjalnost, ki že dlje časa spi.

  • V kolikor že imate predznanje, ga boste lahko nadgradili. 

  • Z vami bomo šli skozi vse korake risanja in slikanja. 

  •  Spoznavanje različnih tehnik slikanja lahko preraste v dodaten vir zaslužka, če si to res želite. 

 

Glede risanja je treba omeniti risanje s svinčnikom, ogljem, tušem, kredo. Naučili se bomo tudi grafične tehnike ( linorez, monotipija, suha igla ). Slikarske tehnike lahko razdelimo na:

  1. Katere barve se uporabljajo (pastel, akvarel, gvaš, tempera, akril, oljne barve…).

  2. Materiale in podlage, ki so nosilci barv, na katerih se slika (platno, svila, papir, kamen, steklo, les…).        

Za vse materiale in opremo bomo poskrbeli mi, vaša naloga je le, da pridete sproščeni in polni navdiha za ustvarjanje. 

 

Naš pristop do udeležencev je koncipiran tako, da se vse prilagodi vsakem posamezniku, glede na njegove zmožnosti. Strokovnost in prijaznost naše mentorice vas bo peljala skozi ustvarjalni stilski in tehnični proces risanja, grafične tehnike in slikarstva. Naj zaživi vaš ustvarjalni duh.

Mentorica

Bojana Cvejic IMG_1828.jpg

Bojana Cvejić Zagorc

Sem Bojana Cvejić Zagorc po izobrazbi diplomirana vzgojiteljica. Trenutno sem na magistrskem letniku na College of Visual Arts –Arthouse (smer slikarstvo). Imam več kot 15 let izkušenj z delom z otroki (otroška animacija, poslikava obrazov, plesna šola, tečaj šivanja) in z odraslimi (plesna šola in tečaj šivanja). Skozi ves ta čas, sem odkrila neverjetno ljubezen do vsega kar počnem in našla svoje poslanstvo. Moja strast do umetnosti in poučevanja oziroma prenašanje svojega znanja drugim, me vedno potiska naprej, da ustvarjam nove projekte. Vesela sem, da sem del tega glasbeno umetniškega centra, saj sem prepričana, da bomo skupaj z vami ustvarjali čudovite zgodbe in skupaj z vsemi mentorji predajali kvalitetno znanje vsem, ki se bodo vpisali k nam. Verjamem, da Novo mesto in okolica potrebuje čim več takšnih prostorov in centrov, kjer se bodo ljudje dobro počutili in si nabrali kvalitetno znanje.