top of page
White Brush Strokes

UMETNIŠKI TEČAJ ZA ODRASLE

Oil Painting

Skupina: do 8 ljudi

Trajanje: 90 minut / teden

"Razvijte svojo umetniško stran s slikanjem in risanjem."

 

Naš umetniški tečaj za odrasle je namenjen vsem, ki se želijo sprostiti skozi umetnost risanja in naučiti osnov risanja in grafike ter razviti svojo ustvarjalnost. Na delavnicah se v sproščeni atmosferi, udeleženci spoznavajo tako s klasičnimi ter sodobnimi tehnikami. Dobrodošli so vsi, ki bi radi pridobili tovrstno znanje. 

Če vas zanima risanje, ker ste ustvarjalni in umetniški tip človeka, si poglejte zakaj je ravno ta tečaj pravi za vas:

  • Risanje in ustvarjanje sprošča.

  • Zbudili boste svojo ustvarjalnost, ki že dlje časa spi.

  • V kolikor že imate predznanje, ga boste lahko nadgradili. 

  • Z vami bomo šli skozi vse korake risanja.

  •  Spoznavanje različnih tehnik risanja lahko preraste v dodaten vir zaslužka, če si to res želite. 

 

Glede risanja je treba omeniti risanje s svinčnikom, ogljem, tušem, kredo. Naučili se bomo tudi grafične tehnike ( linorez, monotipija, suha igla ).         

Za vse materiale in opremo bomo poskrbeli mi, vaša naloga je le, da pridete sproščeni in polni navdiha za ustvarjanje. 

 

Naš pristop do udeležencev je koncipiran tako, da se vse prilagodi vsakem posamezniku, glede na njegove zmožnosti. Strokovnost in prijaznost naše mentorice vas bo peljala skozi ustvarjalni stilski in tehnični proces risanja in grafične tehnike. Naj zaživi vaš ustvarjalni duh.

IMG_9185.jpg

Mentorica

Laura Milar

Risanje in slikanje

Sem Laura Milar, rojena 10.9.2001 v Brežicah. Osnovno šolo sem obiskovala v Krškem. Leta 2016 sem se vpisala na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer oblikovanje uporabnih predmetov (industrijsko oblikovanje), ki sem jo končala z odliko. Sedaj pa zaključujem 3. letnik dodiplomskega študija Pedagoške fakultete v Ljubljani, smer likovna pedagogika. V času osnovne šole ter do konca srednje sem obiskovala pouk plesa, najprej v Glasbeni šoli Krško, nato pa še pri plesnem društvu Imani, kjer sem plesala sodobni ples. 

V času počitniškega dela sem dve leti izdelovala oziroma sestavljala lesen nakit pri godjetju PERNAR & PARTNERJI projektiranje in izdelki iz lesa d.o.o. Leta 2022 sem se kot vodja skupine udelezila letnega letovanja otrok in mladine, ki ga organizira ZPM Krsko. Tu smo izvajali razne likovne in Sportne dejavnosti za otroke, ki pa so se jih udelezili kar v velikem Stevilu. Letos pa sem imela pedagosko prakso na OS Raka ter OS Oto¢ec, kjer sem zopet izvajala nastope in ucence usmerjala pri njihovem likovnem procesu. V same casu studija sem pridobila veliko kompetenc v smislu svetovanja, mentoriranja it., saj si Studentke med seboj vedno svetujemo ter se usmerjamo, ko opazimo tehniène nepravilnosti pri nasem delu. K tem pa je nedvomno pripomogla pedagoska praksa v osnovnih solah, saj so bili ucenci, po besedah mentorice z menoj zadovoljni.

Zumetniskim ustvarjanjem se ukvarjam ze od malih nog in tudi smer mojega izobrazevanja je vedno v smeri likovne umetnosti oziroma umetnosti na sploh.

bottom of page