top of page
Glitters

PLESNA GIBALNICA ZA OTROKE

AdobeStock_301075064 small.jpg

3-6 let    max 6 otrok    trajanje 60 min. / teden

6-8 let    max 6 otrok    trajanje 60 min. / teden

Ker sem po izobrazbi diplomirana profesorica športne vzgoje na Fakulteti za šport in ker sem po duši plesalka, sem obe strasti združila v eno.


Vem, da je za otrokov dober razvoj pomembno gibanje in pravilna motorika ter zaznavanje prostora okrog sebe. Zato sem v plesni gibalnici združila potrebo po gibanju in prav tako zaznavanju glasbe in plesa.


To ne bo le plesna urica, to bo urica namenjena celostnemu pristopu otrokovega  gibalnega razvoja. Ker so skupine manjše je program zasnovan tako, da lahko vsakemu otroku nudimo individualni pristop. 

Cilj pograma: 

  • gibalni razvoj otroka – gre za razvoj grobe in fine motorike, spretnost 

  • gibanja po prostoru, sposobnost vzdrževanja ravnotežja 

  • vpliv plesa na otrokov čustven in socialen razvoj

  • vpliv gibalne dejavnosti na zdravje otrok 

  • razvoj spomina 

 

Naše telo je glasbeni inštrument. Ob tem lahko v skupino lastnih inštrumentov uvrščamo roke , noge in še marsikaj. Naj bo otroku v veselje, spoznavati sebe , glasbo in gib in naj mu bo to dobra popotnica za življenje naprej.

Mentorica

small IMG-9997.jpg

Maja Geršak

ples

Sem Maja Geršak, Univ. dipl. Profesor športne vzgoje, z več kot 20 letnimi izkušnjami s poučevanjem plesa v Sloveniji in po celem svetu, ter več kot 20 letno kariero kot profesionalna tekmovalka. Zanimivo je , da sem ravno prva leta učenja učila v plesnem klubu Novo mesto, kjer sem delovala dobrih 10 let. Pot me je kasneje peljala v Hong kong, kjer sem aktivno poučevala ples osem let. Ves ta čas, sem tekmovala po vseh najbolj prestižnih tekmovanjih po svetu. Rezaltata, s katerimi se lahko pohvalim sta sigurno 3. mesto na evropskem in 4. mesto na svetovnem prvenstvu v LA show plesih.


V Sloveniji me je širša množica spoznala v oddaji Zvezde plešejo, kjer sem dve sezoni plesala v finalu, drugo sezono z Gašperjem Rifljem, tretjo pa s košarkarjem Miho Zupanom.

bottom of page