top of page
Music Sheets

GLASBENA PRIPRAVNICA

GLASBENA PRIPRAVNICA - .jpg

Starost otrok: 4 - 7 let

Število otrok v skupini: do 8 otrok

trajanje ure: 60 minut / teden

Na glasbeni pripravnici bomo spodbujali razvoj sluha, glasbeni spomin, glasbeni ritem, socialni razvoj otrok skozi petje, igranje na istrumente, ustvarjalni gib in dramatizacijo. Na zabaven način otroci pridobivajo osnovna znanja o glasbenih konceptih kot so kratko-dolgo, glasno – tiho, visoko – nizko. Glasbena pripravnica vključuje vsa otroška čutila in takšne glasbene dejavnosti gradijo izjemno podlago za ustvarjalno razmišljanje, spodbujajo timsko delo ter samostojnost otroka v glasbenem izražanju.

 

Cilji programa:

  • Ustvarjanje pozitivnega glasbenega okolja – zelo pomembno je, da otroci spoznavajo glasbo v zabavnem in sproščenem vzdušju. V kolikor otrok spozna glasbo skozi glasbene ure, ki so polne veselja in optimizma, potem bo vsako drugo učenje lažje in bolj prijetno. Hkrati se pripravljajo in so bolj odprti za nova glasbena izpolpolnjevanja. 

  • Razvoj notranjega in zunanjega sluha – otrok bo razvijal sluh, tako, da bo usmeril pozornost k viru zvoka, določil bo začetek in konec zvočnosti, glasnost, trajanje in višino zvoka, ter osebnost in emocije v glasbi. 

  • Razvoj glasbenega spomina – otrok bo razvijal spomin skozi petje pesmi z besedilom ali brez besedila (na nevtralni motiv) in s solmizacijo. Skozi ritmične in melodijske igre, ponavljanjem vzorcev in ustvarjanjem lastnega vzorca, bodo nadgradili svoj glasbeni  spomin ter občutek za ritem in melodijo.

  • Vokalni razvoj -  skozi petje pesmic in melodijskih vzorcev, bodo otroci razvili sluh, glasbeni spomin in razvili pravilno tehniko uporabe glasu.

  • Socialni razvoj – otrok bo delil veselje do glasbe z drugimi otroki, začutil bo pripadnost skupini, kjer se bo počutil  varno, kar je potrebno za pozitiven socialni razvoj. Skupno igranje, petje in skupinsko ustvarjanje bo vplivalo na zavest otroka o pomembnosti timskega dela in istočasno bo dalo otroku možnost, da se izraža na svoj način.

Mentorica

DSC_7850-1.jpg

Maja Marinčič dipl. vzg. predšol. otrok 

Življenjski moto:
»Ne sanjaj svojega življenja. Živi svoje sanje. Zavedaj se čarobnosti življenja.« 

 

Maja Marinčič je rojena spomladi, kar pove že njeno ime, ki jo močno zaznamuje. V njej je močna intuicija, ki jo zna poslušati in upoštevati, je polna energije in v njej se nenehno prebujajo različne silnice. A najmočnejša je glasba. Glasba je njen medij, s katerim izraža svojo dušo, čustva, iskrenost, tudi sramežljivost. Še več ji pomeni PETJE. Petje so njene vibracije, s katerimi želi vzpostavljati medsebojno energijo, milino in modrost. Petje je njeno poslanstvo. Kot je zanjo neke vrste terapija, želi, da bi bila to tudi za njene poslušalce. Naj v vas prikliče ali oživi najintimnejše občutke! Poje od nekdaj. Javno je začela nastopati v srednji vzgojiteljski šoli kot nastopajoča v zboru ali kot solistka. Imela je več solističnih nastopov z Big bendom ŠC Novo mesto pod vodstvom dirigenta prof. Gregorja Zagorca, ki jo občasno spremlja tudi na klaviaturah. Po izobrazbi je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Ima večletne izkušnje na področju izobraževanja otrok. Svojo ljubezen do glasbe, plesa in otrok je združila v eno in skupaj z našim centrom smo ustvarili prav posebno doživetje za najmlajše -glasbeno pripravnico.

Poleg svojega primarnega poklica vzgojiteljice ima Maja opravljen tečaj za duhovnega učitelja energijskih povezav, opravljen tečaj Angelske komunikacije, opravljen seminar Neal Donald Walsch in seminar Jay Shetty, osnovno Montessori izobraževanje in druga izobraževanja s področja vzgoje. Igra kitaro, flavto, klavir, več let je trenirala standardne plese ter jezdenje konj. 

bottom of page