Music Sheets

GLASBENA PRIPRAVNICA

Music Class

Starost otrok: 4 - 7 let

Število otrok v skupini: do 8 otrok

trajanje ure: 45 minut / teden

Na glasbeni pripravnici bomo spodbujali razvoj sluha, glasbeni spomin, glasbeni ritem, socialni razvoj otrok skozi petje, igranje na istrumente, ustvarjalni gib in dramatizacijo. Na zabaven način otroci pridobivajo osnovna znanja o glasbenih konceptih kot so kratko-dolgo, glasno – tiho, visoko – nizko. Glasbena pripravnica vključuje vsa otroška čutila in takšne glasbene dejavnosti gradijo izjemno podlago za ustvarjalno razmišljanje, spodbujajo timsko delo ter samostojnost otroka v glasbenem izražanju.

 

Cilji programa:

  • Ustvarjanje pozitivnega glasbenega okolja – zelo pomembno je, da otroci spoznavajo glasbo v zabavnem in sproščenem vzdušju. V kolikor otrok spozna glasbo skozi glasbene ure, ki so polne veselja in optimizma, potem bo vsako drugo učenje lažje in bolj prijetno. Hkrati se pripravljajo in so bolj odprti za nova glasbena izpolpolnjevanja. 

  • Razvoj notranjega in zunanjega sluha – otrok bo razvijal sluh, tako, da bo usmeril pozornost k viru zvoka, določil bo začetek in konec zvočnosti, glasnost, trajanje in višino zvoka, ter osebnost in emocije v glasbi. 

  • Razvoj glasbenega spomina – otrok bo razvijal spomin skozi petje pesmi z besedilom ali brez besedila (na nevtralni motiv) in s solmizacijo. Skozi ritmične in melodijske igre, ponavljanjem vzorcev in ustvarjanjem lastnega vzorca, bodo nadgradili svoj glasbeni  spomin ter občutek za ritem in melodijo.

  • Vokalni razvoj -  skozi petje pesmic in melodijskih vzorcev, bodo otroci razvili sluh, glasbeni spomin in razvili pravilno tehniko uporabe glasu.

  • Socialni razvoj – otrok bo delil veselje do glasbe z drugimi otroki, začutil bo pripadnost skupini, kjer se bo počutil  varno, kar je potrebno za pozitiven socialni razvoj. Skupno igranje, petje in skupinsko ustvarjanje bo vplivalo na zavest otroka o pomembnosti timskega dela in istočasno bo dalo otroku možnost, da se izraža na svoj način.

Mentorica

Bojana Cvejic IMG_1828.jpg

Bojana Cvejić Zagorc

glasbena pripravnica, otroški pevski zbor, tečaj risanja in slikanja za otroke, umetniški tečaj za odrasle

Sem Bojana Cvejić Zagorc po izobrazbi diplomirana vzgojiteljica. Trenutno sem na magistrskem letniku na College of Visual Arts –Arthouse (smer slikarstvo). Imam več kot 15 let izkušenj z delom z otroki (otroška animacija, poslikava obrazov, plesna šola, tečaj šivanja) in z odraslimi (plesna šola in tečaj šivanja). Skozi ves ta čas, sem odkrila neverjetno ljubezen do vsega kar počnem in našla svoje poslanstvo. Moja strast do umetnosti in poučevanja oziroma prenašanje svojega znanja drugim, me vedno potiska naprej, da ustvarjam nove projekte. Vesela sem, da sem del tega glasbeno umetniškega centra, saj sem prepričana, da bomo skupaj z vami ustvarjali čudovite zgodbe in skupaj z vsemi mentorji predajali kvalitetno znanje vsem, ki se bodo vpisali k nam. Verjamem, da Novo mesto in okolica potrebuje čim več takšnih prostorov in centrov, kjer se bodo ljudje dobro počutili in si nabrali kvalitetno znanje.