top of page
White Brush Strokes

TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA 
ZA OTROKE

Painting

Starost otrok: od 7 let naprej

Število otrok v skupini: do 12 otrok

Trajanje: 90 minut / teden

"Magično platno"

 

V okviru delavnice imajo otroci možnost, da se spoznajo z osnovami risanja in slikanja, na način, ki je prilagojen njim. Pri otrocih se razvija domišlija, ustvarjalnost in talent ter oblikuje njihova umetniška plat, skozi nepozabne trenutke na delavnicah. Na tečaju bodo otroci spoznali raznorazne risarske in slikarske tehnike. Risali  in slikali bodo z različnimi  pripomočki in ustvarjali na različne podlage. Tečaj je namenjen tako začetnikom, kot tudi otrokom, ki že imajo predznanje in ga želijo nadgraditi

 

Če menite, da bo vaš otrok užival v risanju in slikanju ali želite prebuditi v otroku domišljijo ter ustvarjalnost, tukaj je nekaj razlogov zakaj je tečaj  dobra izbira:

  • Prijazna in strokovna mentorica bo odlična podpora vašemu otroku, da bo osvojil vse korake ustvarjalnosti ter različne tehnike na pedagoški in prijateljski način.

  • Vaš otrok se lahko sam odloči v kateri smeri se bo razvijal.

  • Združili boste lepo in koristno – otrok se bo družil s svojimi sovrstniki, naredil bo svoja lastna umetniška dela, hkrati se bo zabaval, sprostil in užival.

  • Poleg tega, da bo razvijal domišljijo, bo otrok razvil potrpežljivost in koncentracijo, kar posledično pripelje do tega, da bo boljše opravil tudi druga opravila in izzive. 

  • Občutek veselja in zadovoljstva, ki prihaja iz kontrole ustvarjalnega procesa ter uspešno opravljene naloge, je ključna za oblikovanje osebnosti in delovnih navad otrok že od majhnih nog. 

  • Tečaj risanja in slikanja za otroke je odličen način, da se pravočasno opazijo skriti talenti, interesi otrok, kateri potem lahko postanejo hobi, strast in morda celo poklic. 

  • Umetnost ima različne oblike, vaš otrok lahko izbere tisto, ki je njemu najbolj všeč.

  • Na delavnicah bodo otroci dobili jasna navodila, hkrati bomo spodbujali in spoštovali njihovo svobodo izražanja in domišljijo.

Mentorica

IMG_9185.jpg

Laura Milar

Risanje in slikanje

Sem Laura Milar, rojena 10.9.2001 v Brežicah. Osnovno šolo sem obiskovala v Krškem. Leta 2016 sem se vpisala na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer oblikovanje uporabnih predmetov (industrijsko oblikovanje), ki sem jo končala z odliko. Sedaj pa zaključujem 3. letnik dodiplomskega študija Pedagoške fakultete v Ljubljani, smer likovna pedagogika. V času osnovne šole ter do konca srednje sem obiskovala pouk plesa, najprej v Glasbeni šoli Krško, nato pa še pri plesnem društvu Imani, kjer sem plesala sodobni ples. 

V času počitniškega dela sem dve leti izdelovala oziroma sestavljala lesen nakit pri godjetju PERNAR & PARTNERJI projektiranje in izdelki iz lesa d.o.o. Leta 2022 sem se kot vodja skupine udelezila letnega letovanja otrok in mladine, ki ga organizira ZPM Krsko. Tu smo izvajali razne likovne in Sportne dejavnosti za otroke, ki pa so se jih udelezili kar v velikem Stevilu. Letos pa sem imela pedagosko prakso na OS Raka ter OS Oto¢ec, kjer sem zopet izvajala nastope in ucence usmerjala pri njihovem likovnem procesu. V same casu studija sem pridobila veliko kompetenc v smislu svetovanja, mentoriranja it., saj si Studentke med seboj vedno svetujemo ter se usmerjamo, ko opazimo tehniène nepravilnosti pri nasem delu. K tem pa je nedvomno pripomogla pedagoska praksa v osnovnih solah, saj so bili ucenci, po besedah mentorice z menoj zadovoljni.

Zumetniskim ustvarjanjem se ukvarjam ze od malih nog in tudi smer mojega izobrazevanja je vedno v smeri likovne umetnosti oziroma umetnosti na sploh.

bottom of page