top of page
Music Sheets

OTROŠKI PEVSKI ZBOR

AdobeStock_81390945.jpeg

Starost otrok: 6 - 12 let

trajanje ure: 90 minut / teden

Petje je univerzalna človeška potreba. Človek, ko poje izraža svoja čustva. Ena izmed najljubših dejavnostih pri otrocih je ravno petje. Še posebaj petje v skupini oziroma zborsko petje. Poudarjamo, da se sluh lahko razvija. Za uspeh je potrebno imeti le malo talenta in z dobro voljo, trdim delom in predanostjo lahko dosežete dobre rezultate. 

Otroško zborsko petje nas spominja na vse tisto lepo, kar smo si zapomnili iz otroštva…. Na čudovite zborovske vaje, ki smo jih počeli skozi igro, nasmehom, z veliko zabave in vsekakor takšno početje prinaša veliko prednosti, ki so koristne za otrokov razvoj:

  • Petje v zboru pomaga, da otrok premaga težave z izgovorjavo določenih besed

  • Otrok se uči, da pravilno izgovarja besede

  • Otrok zgradi samozavest, saj poje pred drugimi otroci v skupini, pred občinstvom na odru. Zelo pogosto sramežljiv otrok, zaradi petja postane bolj odprt do drugih in brez sramu kaže veščine katerih se je naučil.

  • Na zborovskih vajah se otroci povezujejo skozi skupno »muziciranje«, naučijo se potrpežljivosti in spoznavajo različnost: mlajši otroci imajo priložnost sodelovanja s starejšimi otroki in obratno.

  • Vaje potekajo v sproščenem vzdušju, kjer prevladujeta veselje in zabava. 

  • Petje osvobaja stres 

  • Otroci se naučijo, da spoštujejo pravila, da ne zamujajo, da opravljajo svoje naloge ter da pomagajo v skupini  - vsi za enega eden za vse!

  • Otroci pridobivajo izkušnje nastopanja, saj bomo skozi vse leto nastopali na različnih odrih. 

Mentorica

Bojana Cvejic IMG_1828.jpg

Bojana Cvejić Zagorc

Sem Bojana Cvejić Zagorc po izobrazbi diplomirana vzgojiteljica. Trenutno sem na magistrskem letniku na College of Visual Arts –Arthouse (smer slikarstvo). Imam več kot 15 let izkušenj z delom z otroki (otroška animacija, poslikava obrazov, plesna šola, tečaj šivanja) in z odraslimi (plesna šola in tečaj šivanja). Skozi ves ta čas, sem odkrila neverjetno ljubezen do vsega kar počnem in našla svoje poslanstvo. Moja strast do umetnosti in poučevanja oziroma prenašanje svojega znanja drugim, me vedno potiska naprej, da ustvarjam nove projekte. Vesela sem, da sem del tega glasbeno umetniškega centra, saj sem prepričana, da bomo skupaj z vami ustvarjali čudovite zgodbe in skupaj z vsemi mentorji predajali kvalitetno znanje vsem, ki se bodo vpisali k nam. Verjamem, da Novo mesto in okolica potrebuje čim več takšnih prostorov in centrov, kjer se bodo ljudje dobro počutili in si nabrali kvalitetno znanje. 

bottom of page