top of page
Glitters

PLES ZRELIH LET

Couple Dancing

Trajanje: 90 min / teden

Skupina: do 14 udeležencev oz. 7 parov

Starostna omejitev: 50 +

Ples je aktivnost, ki ohranja mladost, vitalnost in še mnogo več. Je rekreacija s številnimi pozitivnimi učinki na naše telo.

 

Sama sem diplomirala z raziskovalno nalogo "PLES KOT OBLIKA REKREACIJE PRI STAREJŠIH PLESALCIH" in potrdila pozitivno vlogo plesa na srčno-žilni in dihalni sistem, na razvoj koordinacije, ravnotežja in gibljivosti. Gre za dejavnost v kateri sodelujejo vse mišične skupine in predvsem dejavnost, ki krepi celotno telesno pripravljenost.

 

Znanstveno dokazano je, da je ples tudi odlična vadba za krepitev spomina. Pravijo, da ljudje, ki vsaj enkrat na teden obujejo plesne čevlje, manj zbolevajo za boleznimi povezanimi z izgubo spomina. Zato smo se v GUC-u odločili, da ponudimo možnost vsem in da k plesu spodbudimo tudi starejšo generacijo. Vabljeni prav vsi, solo in v paru. Spoznali boste osnovne korake vseh družabnih plesov in se zraven dobro imeli.

 

Saj veste, nikoli v življenju ni nič prepozno. 

Mentorica

small IMG-9997.jpg

Maja Geršak

ples

Sem Maja Geršak, Univ. dipl. Profesor športne vzgoje, z več kot 20 letnimi izkušnjami s poučevanjem plesa v Sloveniji in po celem svetu, ter več kot 20 letno kariero kot profesionalna tekmovalka. Zanimivo je , da sem ravno prva leta učenja učila v plesnem klubu Novo mesto, kjer sem delovala dobrih 10 let. Pot me je kasneje peljala v Hong kong, kjer sem aktivno poučevala ples osem let. Ves ta čas, sem tekmovala po vseh najbolj prestižnih tekmovanjih po svetu. Rezaltata, s katerimi se lahko pohvalim sta sigurno 3. mesto na evropskem in 4. mesto na svetovnem prvenstvu v LA show plesih.


V Sloveniji me je širša množica spoznala v oddaji Zvezde plešejo, kjer sem dve sezoni plesala v finalu, drugo sezono z Gašperjem Rifljem, tretjo pa s košarkarjem Miho Zupanom.

bottom of page