top of page
Music Sheets

ODRASLI PEVSKI ZBOR

"Želimo si, da bo to pevski zbor, ki vas bo navdihoval in osrečeval. Želimo si, da bodo koncerti našega zbora edinstveno doživetje tako za vas pevce, kot gledalce in poslušalce." 

Sheet Music

Starostna omejitev: + 15 let

Trajanje: 1x tedensko / 120 min

V odrasli pevski zbor se lahko priključijo dekleta in fantje od 15. leta starosti dalje. Zgornje starostne omejitve ni.:) Program bo temeljil na popularni glasbi (pop, rock, muzikal, popevka,...) tako a capella kot tudi ob spremljavi benda ali orkestra. Vaje bodo potekale 1 x tedensko 120 minut. Na vajah boste spoznavali vokalno tehniko, vaje za dih, učili se boste večglasnega petja ter se naučili peti različne glasbene stile. Znotraj pevskih vaj, se bodo organizirale tudi sekcijske vaje na katerih bo poudarek na fraziranju, dikciji in balansiranju zborovskih linij. Naša vizija je, da bo zbor imel čim več samostojnih koncertov, se udeležil kakšnega tekomvanja, kar pa je najbolj pomembno, da se boste vsi udeleženci pri nas dobro počutili, se zabavali in se družili z ljudmi, ki imajo enak interes kot vi.

 

Odrasli pevski zbor bo vodil izkušen profesor Gregor Zagorc, ki je vodil že kar nekaj pevskih zborov. Gregor Zagorc je bil član Vojvodinskega mešanega pevskega zbora, od leta 2006-2009. Gre za profesionalni pevski zbor, ki je bil sestavljen iz študentov Akademije za glasbo v Novem sadu ter članov opernega pevskega zbora Opere iz Novega sada.

 

Vodil je tudi naslednje pevske zbore:

  • Zborovodja pevskega zbora GŠ Lipičnik 2012-2014

  • Zborovodja dekliškega pevskega zbora Deorina iz Kočevja od l. 2015-2017

  • Zborovodja Učiteljskega pevskega zbora Slovenije "Emil Adamič" od jan-dec. 2019

Vabljeni vsi, ki si želite odkrivati svet glasbe, skozi zborovsko petje.

Mentor

Gregor Zagorc

klavir, odrasli pevski zbor

Gregor Zagorc, izjemni glasbenik, komponist, profesor, dirigent in mojster črno-belih tipk. Na oddelku za kompozicijo in dirigiranje je končal Akademijo za glasbo v Novem Sadu in se dodatno izpopolnjeval pri priznanih profesorjih po vsem svetu. Je dobitnik najrazličnejših nagrad in priznanj za glasbeno delo tako doma kot na tujem. Poleg tega, da je trenutno profesor glasbe in klavirja na ŠCNM, je njegova glasbena kariera zares bogata. Vodil je že najrazličnejše zasedbe, od vokalnih do instrumentalnih, trenutno pa je umetniški vodja tamburaškega orkestra Dobreč iz Dragatuša. Je ustanovitelj in dirigent Big banda in pihalnega orkestra ŠČNM. Leta 2019 je napisal prvo tamburaško opero na svetu “Ambrož in Katarina”, ki je bila premierno izvedena 29. 12. 2019 v KC Semič.

DSC_2712.jpg
bottom of page