top of page
image00001.jpeg

Anja Hrastovšek

mentorica

Anja Hrastovšek je jazz pevka, diplomiranka deželnega Konzervatorija za glasbo v Celovcu. Prepeva v mednarodno priznani vokalni skupini Jazzva, je ustanoviteljica in glavna vokalistka jazz kvarteta The Oakleys ter glasbene zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ, kjer poustvarjajo disco-pop. Od letošnjega marca je prevzela vlogo glavne vokalistke v avtorskem fusion-jazz-pop bandu Brain Roots. Poleg pevskih izzivov se kali tudi, kot dirigentka MePZ Medicinske fakultete Cor-a in je že 12 let učiteljica pop/jazz petja.

Trajanje: 30 min, 45 min ali 60 min

Starost: od 8 do 99 let 

O meni

Z glasbo se ukvarja od malih nog, v svojem dolgoletnem in pestrem glasbenem raziskovanju, pa je prišla do možnosti, da prepeva z vrhunskimi pevskimi sestavi in dela z največjimi strokovnjaki svojega področja - tako v popularni, kot tudi v zborovski glasbi.

Dolga leta je prepevala kot spremljevalna vokalistka, kar je še danes njena strast, saj redno ustvarja s kantavtorskim dvojcem 3:rma, katerima prispeva svoj glas, kot tudi vokalne aranžmaje. Seveda pa je leta 2016 tudi prvič pokazala solistične ambicije, ko se je uvrstila na festival Melodije morja in sonca in tam uspešno predstavila s pesem Želja. 

Deluje večinoma v popu, vendar je jazz njena velika strast, zato si v posebno čast šteje, da je kot glavna solistka leta 2020 lahko zapela z legendarnim Big bandom RTV Slovenija, ob 25-obletnici smrti Bojana Adamiča. 

Tudi med korono ni počivala, saj je posnela nekaj spletnih koncertov in tudi izdala singel Tja bi šla, ki je bil na Prvem programu Radia Slovenija najbolj predvajana slovenska skladba lanskega leta.  

Poleg rednega nastopanja s svojimi zasedbami, se je v letošnji sezoni vrnila na odre ljubljanske Opere, kjer nastopa v opernem zboru.

bottom of page