top of page
blaz-vrbic.jpg

Blaž Vrbič

mentor

Leta 2007 je bil sprejet na Oddelek za jazz in zabavno glasbo na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani kjer se je izobraževal pri prof. Nadi Žgur. Tri leta kasneje je bil, kot edini izmed preko 80 kandidatov, neposredno na sami avdiciji sprejet na glasbeno akademijo Conservatorium van Amsterdam, Nizozemska. Izpopolnjeval se je mdr. še pri prof. Pieri Ancone v Benetkah (Italija), slovenski sopranistki Ireni Preda ter maestru Davidu Jonesu v New Yorku, ZDA.

 

Blaž trenutno predstavlja projekt lastne avtorske glasbe in besedil z naslovom “Reset”. Zaenkrat sta luč sveta ugledala dva singla, “Ljubezen Govori” in “Feel So Good”, celoten album pa bo javnosti predstavljen v kratkem. V projektu sodeluje uveljavljena mednarodna ekipa, na čelu katere je producent in aranžer Femi Temowo (VB), v njej pa sodelujeta mdr. še basist Michael Olatuja (ZDA), multiinstrumentalist Troy Miller (VB) in slovenski pianist Nejc Škofic.

Trajanje: 30 min, 45 min ali 60 min

Starost: od 8 do 99 let 

Od leta 2013 v sodelovanju z Big bandom Grosuplje predstavlja odmeven celovečerni projekt “Tribute to Sinatra”, ki z originalnimi priredbami za orkester in vokal na koncertnem odru oživlja pesmi Franka Sinatre. V desetih letih je projekt doživel več kot 45 koncertnih ponovitev, med pomembnejše nastope pa štejejo koncertno snemanje v Studiu 14 Radia Slovenija (2016), nastop na Mednarodnem džezovskem festivalu Dnevi saksofona v Novi Gorici (2016), trikratni nastop ob uradnem praznovanju dnevu samostojnosti ZDA v Ljubljani (Križanke, LJ), ter razprodan koncert v Jazz klubu Ljubjanski grad (2019, 2023). Kot solist je nastopil tudi z Big bandom RTV Slovenija, mdr. na koncertih "A Night in Las Vegas” (2015) in na Miklavževem koncertu RTV Slovenija (2022).

Čeprav je njegova prva ljubezen jazz, se je Blaž v letih ukvarjanja s petjem preizkusil v različnih zvrsteh: nastopal je z disko skupino Xequtifz, dvakrat je kot uradni spremljevalni vokalist sodeloval na Festivalu Slovenske popevke in zanj posnel spremljevalne vokale, redno pa kot solist in zborist deluje tudi pri projektih gospel/jazz glasbe z vokalno skupino skupino Alfa in Omega in Nado Žgur.

V letih 2018-2020 se je preizkusil v vodah glasbenega gledališča z vlogo zebre Martyja v licenčnem muzikalu Madagascar (produkcija NAGP/Špas teater), za katero je prejel nominacijo za nagrado Špasko.

Od leta 2013 je dejaven na področju vokalne pedagogike na zasebnih glasbenih šolah 

(BASE, Vocal BK Studio, Akademija za Glas, GUC Gašper Rifelj ).

Blaž je sicer diplomiral iz mednarodnih odnosov (FDV, 2006). V času študija je opravil praksi v Nemčiji in Italiji (EU program L. da Vinci), pred posvečanjem glasbi pa je poklicno deloval v diplomaciji, na Zunanjem ministrstvu RS na oddelku za OZN.

bottom of page